INTEGRIMET EKONOMIKE EVROPIANE PDF

Me u shndrrua n Union doganor, ndrsa nga fillon heqja graduale e barierave pr levizjen e lir t kapitali dhe puns. Pyetjet e reja me karakter strategjik t bots s zhvilluar Inkuadrimi n Unionin Evropian- nj ndr qllimet strategjike t do vendi n Evrop Shkatrrimi i sistemit komunist n Evropn Juglindore dhe tranzicioni i filluar Gatishmria e Unionit pr ndihmn n rrugn drejt demokracis, ekonomis s tregut dhe ristrukturimit t ekonomis Prgatitjet e Unionit Evropian t pr sfidn m t madhe n historin e saj- Zgjerimin Njohja m e mir e problematiks s BEE dhe Unionit Evropian Disa nga objektivat kryesore t UE jan: eliminimi i restriksioneve intrazonale n levizjen e produkteve, kapitalit, sherbimeve dhe fuqis puntore; vendosja e tarifave t prbashkta eksterne, arritja e politikave t prbashkta t agrobiznesit, harmonizimi i sistemit t taxave dhe atij legal, krijimi i politikave uniforme t antitrusteve, vendosja e valuts s prbashkt dhe politiks s prbashkt monetare. UE ka disa marrveshje t tregtis s lir me vende dhe grupe t vendeve, duke formuar blokun tregtar m t madh dhe m t pasur n bot. Kartelet dhe marrveshjet mbi mimet e mallrave: prcaktojn mimet e mallrave ne vendet n zhvillim dhe n ato t zhvilluara. Vendet e zhvilluara eksportojn produkte finale, ndrsa ato n zhvillim eksportojn produkte parsore ose gjysmfinale.

Author:Shazuru Nisar
Country:Burma
Language:English (Spanish)
Genre:Politics
Published (Last):2 March 2010
Pages:195
PDF File Size:10.28 Mb
ePub File Size:9.3 Mb
ISBN:882-1-34901-220-2
Downloads:33383
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:TygojindMe u shndrrua n Union doganor, ndrsa nga fillon heqja graduale e barierave pr levizjen e lir t kapitali dhe puns. Pyetjet e reja me karakter strategjik t bots s zhvilluar Inkuadrimi n Unionin Evropian- nj ndr qllimet strategjike t do vendi n Evrop Shkatrrimi i sistemit komunist n Evropn Juglindore dhe tranzicioni i filluar Gatishmria e Unionit pr ndihmn n rrugn drejt demokracis, ekonomis s tregut dhe ristrukturimit t ekonomis Prgatitjet e Unionit Evropian t pr sfidn m t madhe n historin e saj- Zgjerimin Njohja m e mir e problematiks s BEE dhe Unionit Evropian Disa nga objektivat kryesore t UE jan: eliminimi i restriksioneve intrazonale n levizjen e produkteve, kapitalit, sherbimeve dhe fuqis puntore; vendosja e tarifave t prbashkta eksterne, arritja e politikave t prbashkta t agrobiznesit, harmonizimi i sistemit t taxave dhe atij legal, krijimi i politikave uniforme t antitrusteve, vendosja e valuts s prbashkt dhe politiks s prbashkt monetare.

UE ka disa marrveshje t tregtis s lir me vende dhe grupe t vendeve, duke formuar blokun tregtar m t madh dhe m t pasur n bot. Kartelet dhe marrveshjet mbi mimet e mallrave: prcaktojn mimet e mallrave ne vendet n zhvillim dhe n ato t zhvilluara.

Vendet e zhvilluara eksportojn produkte finale, ndrsa ato n zhvillim eksportojn produkte parsore ose gjysmfinale. Kartelet definojn mimin pr t eliminuar konkurimin n mime nga vendet e ndryshme: psh OPEC tenton t definoj mimin e nafts. Dinamika e madhe afariste karakterizohet me demokratizim, liberalizim i shkmbimeve, forma t reja t integrimeve, dialog i hapur n mes t vendeve. Kjo shkon nganjeher n ekstremitm duke i ngritur prap ndjenjat e vjetra pr ndarje t teritoreve ekonomike Tranzicioni n vendet e EJL ka nj rendsi t posaqme n ket proces.

Aspekti i zgjerimit t UE ndikon n ekonomit e vendeve. Globalizimi i ekonomis krijon ndrvarshmri. Ekonomia e re sht ekonomia e informacionit t pasur nuk jan m ata q kan kapitale fizike por ata q kan informacione Pyetje pr diskutim!

Cilat jan prfitimet e Kosovs nga integrimi ekonomik? Sa jan arritur objektivat e msimit?

KELEMAHANKU ADALAH KEKUATANKU PDF

Lajmet MEI

Our Lenders are ready to give you a loan. Login Register Login with Facebook. Skip to main content. Finance is the study of how investors allocate their assets over time under conditions of certainty and uncertainty. Classifieds in general have remained a key piece of the advertising puzzle for centuries now.

ENGELBERG PISTE MAP PDF

INTEGRIMET EKONOMIKE EVROPIANE PDF

.

Related Articles